Att vakna upp i Göteborg
Godmorgon! Att vakna upp i Göteborg är en så skön känsla, här ute på landet:) Det är kallt å solen skiner, helt tyst och lugnt. Idag ska jag laga lite mat till pappsen först sen ska jag kanske träffa Mican, sen Sara å kanske utgång ikväll med lillebror. Många lösaplaner :) Imonkväll ska vi ju ha Tapas-mys hos Mia. Jag, Sara, Johanna, Mia, Jennie å Jossan(?). Alla mina favoriter på en gång, eliten som vi även brukar kalla oss :P. Jag tänkte att jag skulle göra ett recept som jag hittade på tastline, Potatis- och getostminipizza. Vad tror ni om det? Getost är bara ju sååååå gott! Hoppas det blir en hitt, jag berättar på söndag hur dom smakar. Det kommer bli massa skratt, massa vin, massa skvaller, massa mat å massa kärlek, som vanligt när vi ses.
Potatis- och getostminipizza
Ingredienser för 6 personer
3 st | potatis(ar), medelstora | |
1,5 kvist(ar) | rosmarin | |
0,75 tsk | salt | |
1,5 st | vitlöksklyfta(or) | |
0,75 dl | olivolja | |
3 st | tortillabröd, små | |
112,5 gram | getost | |
0,75 st | röd lök(ar) |
Tillagning
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Skiva potatisen tunt och koka i tre minuter. Finhacka eller mixa rosmarin, salt och vitlök och blanda med olja. Häll av potatisvattnet och blanda potatisen med oljeblandningen.
3. Lägg upp tortillor på en bakplåt. Fördela potatisen över bröden. Skiva getost samt rödlök och lägg ovanpå.
4. Grädda i ugnen i cirka 8 minuter, eller tills osten får gyllene partier. Skär i små bitar och servera som drinktilltugg.
http://www.tasteline.com/Recept/Potatis-_och_getostminipizza
Recept: Alice Brax
Foto: Jurek Holzer
Have a nice day!
XOXO
Smulan
Kommentarer
Trackback